Za zdrave živali vse življenje.

Pozna jesen in začetek zime je čas, ko spolna aktivnost mačk miruje. Zdaj je čas, da svoje živali steriliziramo in kastriramo. S kirurškim posegom zanesljivo, brez posledic za žival, onemogočimo razmnoževanje. Zmanjšamo mačjo populacijo in s tem število zavrženih, trpečih, potepuških mačk.

Poleg preprečevanja rojstev neželenih mladičev so prednosti sterilizacije in kastracije še drugi. Preprečimo neželeno, spremenjeno obnašanje, potepanje, pretepe in s tem številne poškodbe in izpostavljenost nalezljivim boleznim. Sterilizirane mačke nimajo težav z navidezno brejostjo, vnetjem rodil ter rakavimi tvorbami na jajčnikih in mlečni žlezi.

Sterilizacija in kastracija je rutinski kirurški poseg. Opravimo ga v splošni narkozi, pri samici odstranimo jajčnike, pri samcu pa moda. Po operaciji ne pričakujemo zapletov. Žival ne rabi zaščitnega ovratnika, ker navadno rane ne liže. Šivov se ne odstranjuje, ker so v koži in se po nekaj tednih sami razgradijo. Mačka zapusti ambulanto že isti dan. Namestimo jo v topel in miren prostor, hrano in vodo ji ponudimo, ko se normalno vede.

V mesecih novembru, decembru in januarju nudimo na Veterinarski ambulanti Idrija ugodne cene za sterilizacije in kastracije mačk. Za več informacij in naročanje pokličite (05) 377 13 03.