Za zdrave živali vse življenje.

Predavanja za naše rejce so vsako leto bolj obiskana. Letošnje je potekalo 23.11.2016, kjer smo poslušali naslednje teme:

  1. Prehrana goveda: Nova spoznanja v pogojih prireje na Idrijsko –Cerkljanskem,
  2. Driska telet: Prehrana, tehnologija reje in zdravljenje,
  3. Bolezen modrikastega jezika: Klinični znaki in preventiva.

Prvi dve točki predavanja je letos pripravil veterinar Stane Knez, strokovnjak za prehrano živali iz podjetja Nutribiovet. Predstavil je rezultate sodelovanja z rejci in nova spoznanja o pridelavi krme v specifičnih pogojih, ki so značilni za našo regijo. Sledilo je poučno predavanje kako pravočasno prepoznati in preprečiti pojav modrikastega jezika. Predavanje je pripravila mag. Nives Mavsar. Po strokovnem delu sta sledili še druženje in razprava.

 

 

Odprli smo novo poslovno enoto v Cerknem!

V naši novi PE Cerkno je ambulanta za male živali in trgovina, končno odprla svoja vrata. Več o otvoritvi, si lahko preberete tukaj http://www.primorskival.si/novica.php?oid=7103

Prispevek Radia Slovenija o novi PE Cerkno tudi v Jutranji kroniki 4.2.2016 RTV http://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranja-kronika/174386475  (pri 6:58 minuti).

 

Veterinarska ambulanta Idrija organizira tudi zanimiva predavanja za rejce:

Na predavanju, ki se je odvijalo 18.11.2015 smo govorili o dveh temah. Prva je bila namenjena pomenu prehrane živali v času nizkih odkupnih cen mleka in mesa, medtem ko je druga tema govorila o gospodarsko pomembni bolezni živali- ketozi. Podrobnosti si lahko preberete tukaj.  . 

V letu 2014 smo k sodelovanju povabili tri predavatelje, ki so 26.11.2014 v Spodnji Idriji predavali našim rejcem o ugotavljanju, odkrivanju in preprečevanju mastitisa pri kravah molznicah. Več o dogodku si preberite tukaj.