Za zdrave živali vse življenje.

 

Predavanja v letu 2018

Veterinarska ambulanta Idrija je novembra 2018 organizirala predavanje za rejce v Spodnji Idriji. Letos nam bosta predavala dva strokovnjaka, mag. Janez Kunc, dr.vet.med., strokovni vodja Osemenjevalnega centra Preska in ga. Sonja Mehle, univ. dipl. ing. zootehnike,predstavnica Lek Veterine. Naslova predavanj sta:Investicija v bodočo generacijo, katera pot je prava, mag. Janez Kunc je poudaril povezavo izbire primernega semena in uspešne vzreje govedi in Kako do boljših proizvodnih rezultatov pri govedu, ga. Sonja Mehle je govorila o vplivu prehranskih dodatkov na uspešno vzrejo govedi.

Predavanja v letu 2017

Leto je naokoli in spet smo pripravili druženje z rejci goveda na idrijsko cerkljanskem. Glavna tema predavanj je bila zdravje vimena. Predaval nam je Stane Knez dr.vet.med., ki se vrsto let ukvarja s prehrano živali. Letošnje teme so pokrile naslednja področja:1.Zdravje vimena iz vidika tehnologije reje in prehrane, 2. Pljučnice pri teletih in 3.Vozličasti dermatitis goveda: klinični znaki in preventiva.

Predavanja v letu 2016

Predavanja za naše rejce so vsako leto bolj obiskana. Letošnje je potekalo 23.11.2016, kjer smo poslušali naslednje teme:

  1. Prehrana goveda: Nova spoznanja v pogojih prireje na Idrijsko –Cerkljanskem,
  2. Driska telet: Prehrana, tehnologija reje in zdravljenje,
  3. Bolezen modrikastega jezika: Klinični znaki in preventiva.

Prvi dve točki predavanja je letos pripravil veterinar Stane Knez, strokovnjak za prehrano živali iz podjetja Nutribiovet. Predstavil je rezultate sodelovanja z rejci in nova spoznanja o pridelavi krme v specifičnih pogojih, ki so značilni za našo regijo. Sledilo je poučno predavanje kako pravočasno prepoznati in preprečiti pojav modrikastega jezika. Predavanje je pripravila mag. Nives Mavsar. Po strokovnem delu sta sledili še druženje in razprava.

 

Odprli smo novo poslovno enoto v Cerknem!

V naši novi PE Cerkno je ambulanta za male živali in trgovina, končno odprla svoja vrata. Več o otvoritvi, si lahko preberete tukaj http://www.primorskival.si/novica.php?oid=7103

Prispevek Radia Slovenija o novi PE Cerkno tudi v Jutranji kroniki 4.2.2016 RTV http://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranja-kronika/174386475  (pri 6:58 minuti).

 

Predavanja v letu 2015

Veterinarska ambulanta Idrija organizira tudi zanimiva predavanja za rejce:

Na predavanju, ki se je odvijalo 18.11.2015 smo govorili o dveh temah. Prva je bila namenjena pomenu prehrane živali v času nizkih odkupnih cen mleka in mesa, medtem ko je druga tema govorila o gospodarsko pomembni bolezni živali- ketozi. Podrobnosti si lahko preberete tukaj.  . 

V letu 2014 smo k sodelovanju povabili tri predavatelje, ki so 26.11.2014 v Spodnji Idriji predavali našim rejcem o ugotavljanju, odkrivanju in preprečevanju mastitisa pri kravah molznicah. Več o dogodku si preberite tukaj.