Za zdrave živali vse življenje.

Homeopatsko zdravljenje živali

Novo na veterinarski ambulanti Idrija, nudimo homeopatsko zdravljenje živali. Homeopatsko zdravljenje izvaja usposobljena veterinarka z mednarodnim certifikatom  veterinarskega homeopatskega združenja. Homeopatija je medicina, ki jo je pred dvesto leti utemeljil dr. Samuel Hahnemann. Obnavlja življenjsko silo organizma in mu pomaga, da se sam spopada z boleznimi. Homeopatsko zdravimo praktično vse bolezni, tako akutne kot kronične.

Homeopatija temelji na principu podobnosti. Vsaka snov, ki izzove simptome bolezni pri zdravem organizmu, zdravi podobne simptome pri bolnem organizmu.

Bolezen zdravimo s tistimi sredstvi, ki pri zdravem organizmu izzovejo simptome, ki odgovarjajo simptomom bolezni.

 

Po klasični, konvencionalni medicini simptom predstavlja bolezen samo. Pomeni nepravilnost v zdravju živali, ki ga je potrebno odstraniti ali obvladovati. Vendar odpraviti simptom ne pomeni vplivati na izvor simptoma. Simptom v resnici ni bolezen, je znak bolezni. Kot če bi odklopil opozorilno luč na avtomobilu, ki javlja, da zmanjkuje bencina.

Simptomi so prirojeni obrambni mehanizmi organizma, ki so jih živa bitja razvila kot odgovor na stres, s pomočjo katerih se branijo in zdravijo. Če odpravimo simptome, ne da bi vplivali na njihov izvor, v bistvu zavremo sposobnost organizma, da se zdravi sam. Npr. izcedek iz nosa je odgovor organizma na viruse, ki povzročajo obolenje zgornjih dihalnih poti. Če bolnik v tem primeru dobi sredstvo, ki suši sluznico, se stanje lahko slabša.

Homeopatija spodbuja obrambne aktivnosti v organizmu in mu pomaga, da ponovno vzpostavi ravnovesje. Ko se ravnovesje povrne, bolezenski znaki izginejo.

Homeopatska zdravila so pripravljena iz mineralov, rastlin ali živali po posebnih postopkih večkratnega redčenja in pretresanja, potenciranja.

Najpomembnejša je izbira pravega zdravila po principu podobnosti. Za vsako zdravilo je narejena slika zdravila. Slika zdravila so vsi simptomi, ki jih zabeležijo prostovoljci, ki preizkušajo zdravilo.

Ko homeopatsko zdravimo živali, si skozi pogovor z lastnikom in z lastnim opazovanjem živali pridobimo pomembne informacije, ki nas pripeljejo do pravega zdravila. Zdravljenje je individualno, za vsakega posameznika izberemo zgolj eno zdravilo, ki odgovarja njegovemu značaju, počutju, upoštevamo, kaj ima rad, česa ne mara, kako se odziva v določenih situacijah in kakšne simptome kaže. Takšno zdravilo, ki ni izbrano na osnovi diagnoze bolezni, temveč na osnovi trenutnega in preteklega fizičnega in psihičnega stanja pacienta, celostno zdravi.

Homeopatsko zdravimo vse živali, pse, mačke, eksote in tudi rejne živali, krave, konje, prašiče. Pri zdravljenju velikih živali ni omejitev glede njihove uporabe za prehrano (npr. mleko, jajca ali meso), saj so zdravila pripravljena tako, da ne puščajo ostankov v tkivih.

Homeopatska zdravila lahko predpisuje le strokovnjak, za živali veterinar, s pridobljenim znanjem iz homeopatije.

mag. Nives Mavsar, dr.vet med., veterinarka s specializacijo iz homeopatije IAVH  (International Association for Veterinary Homeopathy)